ma-pe 8-17, la 10-15

Lue ratkaisut huonoon vetoon!

Julkaistu: 18.07.2013

 

Savupiipun huono veto ja tulisijan hankala sytyttäminen ovat varsin yleisiä ongelmia. Jos savupiippu on asianmukaisesti nuohottu eikä hormi vedä, voivat ongelmat johtua vanhoissa taloissa usein rakenteellisesta viasta tulisijassa tai hormissa. Uusissa taloissa ongelmat voivat taas johtua toisiinsa sopimattomasta tulisijasta ja hormista tai alipaineisesta ilmanvaihdosta. Savukaasuimuri on paras ratkaisu näihin ongelmiin.

Uudet tulisijat ja valmishormit vetävät pääsääntöisesti hyvin, kunhan tulisija on yhteensopiva hormin kanssa. Yhteensopivuus kannattaa aina tarkistaa valmistajalta.

Uusissa taloissa syy huonoon vetoon löytyykin usein nykyaikaisesta ilmastointijärjestelmästä. Ilmastointijärjestelmän muodostaman alipaineen vuoksi savu ei kulkeudu luonnollista tietään ulos, vaan jää rakennuksen sisätiloihin. Huono veto aiheuttaa savun sekä savunhajun lisäksi heikon palamistuloksen ja sisäilman pölyyntymistä.

Savupiipun yläpäähän kiinnitettävä PETE-savukaasuimuri helpottaa sytyttämistä ja aikaansaa savuhormiin paremman vedon. Hyvän vedon ansiosta huoneilma pysyy puhtaana ja savuttomana. Parempi veto nostaa tulisijan hyötysuhdetta, kun palaminen tulee tehokkaammaksi.

 

CMALLIIMURILLAMAINOKSEEN2

 

PETE-savukaasuimurin käyttäminen on helppoa. Kiertonopeudensäätimellä voit vaivattomasti säätää imurin pyörimisnopeutta. Aloita käynnistämällä savukaasuimuri ennen tulen sytyttämistä tulisijaan. Vedon parantuessa ja tulen palaessa hyvin voi savukaasuimurin tehon säätää alhaisemmaksi tai jopa sammuttaa kokonaan.

PETE-savukaasuimurin sähkökytkennän voi suorittaa vain valtuutettu sähkömies, jonka työtä helpottaa tuotteen mukana tuleva selkeä sähkökytkentäohje.

PETE-savukaasuimureita on saatavilla niin tiili-, valmisharkko- kuin teräspiippuihin, teräksen värisenä tai mustaksi jauhemaalattuna.

Välty epämielyttävältä savunhajulta jo tänä kesänä ja tilaa PETE-savukaasuimuri lähimmästä rautakaupasta tai suoraan tehtaaltamme! Voit tilata savukaasuimurin helposti myös eKaupastamme.

 

24