ma-pe 8-17, la 10-15

Laskurilla lasket takkapiipun hinnan alle minuutissa

Julkaistu: 05.03.2024

 
Taipuisa ilmanvaihtokanava PETE Duoflex takan korvausilmaputkena
 
Uusissa passiivi- ja matalaenergiataloissa tulisijan riittävän korvausilman saannin huomioiminen on tärkeää takan veto-ongelmien välttämiseksi ja tulisijan helpon käytön mahdollistamiseksi. Yleisin keino ratkaista tulisijan riittävä korvausilman saanti on tuoda paloilma tulisijalle jo rakentamisvaiheessa alapohjan kautta. Tämä on hyväksi koettu ratkaisu ja kustannukseltaan usein edullisempi kuin korvausilman tuonti erityisten korvausilmapiippujen kautta.
Tulisijojen korvausilmaputkissa on kuitenkin huomattavia eroja. Pohjola Vakuutus tiedotti viime kuussa muutamasta loppuvuonna ilmenneestä tulipalovahingosta, joissa takan korvausilmakanava oli rakennettu kokonaan tai osin muoviputkesta. Tulisijan korvausilmakanavan muoviputkiratkaisun takia alkanut palo voi levitä rakenteissa asukkaan täysin huomaamatta.
Takan korvausilmakanavan paloturvallisuudesta ei ole vielä tällä hetkellä olemassa yksityiskohtaisia rakennusmääräyksiä, ohjeita tai suosituksia, mutta tietojemme mukaan korvausilmaputken materiaalilta on alettua vaatia paloluokkaa A1 eli palamatonta materiaalia.
Meillä PETE:llä on tarjota tähän tarkoitukseen erinomainen tuote. Taipuisa ilmanvaihtokanava PETE Duoflex, on valmistettu haponkestävästä teräksestä ja sen rakenne on vahva ja kaksiseinämäinen. Putkella on myös hyvä taipuisuus ja se on helposti käänneltävissä kulmiin, mikä helpottaa tuotteen asentamista. PETE Duoflex valmistetaan tehtaallamme Kauhajoella ja sillä on Eurofins Expert Services Oy:n hyväksyntä EUFI29-21003645-C). Korvausilmaputken koon mitoitus ja korvausilmakanavan tuonti täytyy tehdä tulisijavalmistajan ohjeiden mukaisesti.
Haponkestävästä teräksestä valmistetun (EN 1.4404, AISI 316L) kaksiseinämäisen (paksuus 2 x 0,10 mm) taipuisan ilmanvaihtokanavan PETE Duoflex tiiviys, lujuus ja mitat sekä materiaalit, puhtaus ja palonkesto täyttävät sertifiointiperusteiden SERT R022: Ilmanvaihdon kanavajärjestelmät vaatimukset.
 
Perustiedot
Materiaali: Haponkestävää teräs (EN 1.4404 / AISI 316L)
Ainevahvuus: 2 x 0,10 mm = 0,20 mm
Taivutussäde: 1,5 x kanavan halkaisija
Hyväksyntä: Rakennustuotesertifikaatti EUFI29-21003645-C
Varastokoot: Ø100, 125, 160, 200 ja 250 mm.
 
Löydät tuotteemme myös LVI-infosta. 
 
Olemme päivittäneet PETE-teräspiippulaskurin ja korjanneet siinä aiemmin ilmenneet virheet. Päivitämme laskuriin vielä lisää ohjetekstejä auttamaan piipun ja sen lisätarvikkeiden valinnassa, mutta laskuria voi jo nyt huoletta käyttää.
 
Teräspiippulaskurilla pystyt laskemaan takkapiipun hinnan nopeasti. Laskurissa valitaan ensin hormikoko ja piipun korkeus. Valitse hormikoko aina tulisijan vaatimusten mukaan. Piipun riittävän korkeuden määrittämiseen saat apua tarvittaessa Ympäristöministeriön rakentamismääräyksistä kohdasta Paloturvallisuus (tarkempi linkki on tiedotteemme lopussa).
 
Piipun pituudessa on sulkeissa ilmoitettu minkä pituisista hormielementeistä piippu koostuu. Valitse mukaan savupelti, mikäli tulisijassa ei sitä valmiiksi ole.
 
Seuraavana laskurissa tulee piipun huonetilassa näkyvän osuuden sekä värin ilmoittaminen. Jotta piipun hormiputkien liitoskohdat eivät jäisi läpiviennin tasoon piiloon, pitää värillistä pituutta valita riittävästi. Hormiputkien liitoskohtien tulee olla jälkikäteen helposti tarkistettavissa ja siten ylittää piipun 200 mm korkea läpivientieriste väli- ja yläpohjissa.
 
Numeroiduissa komponenteissa suosittelemme valitsemaan mukaan aloituskappaleen eli liitossovitteen ja -massan, joka helpottaa piipun kytkemistä tulisijaan ja tekee liitoksesta varmasti paloturvallisen. Pyydämme lisäksi ilmoittamaan tulisijan merkin ja mallin ja/tai tulisijan hormilähdön mittatiedot.
 
Piipun pellityssarjaa suosittelemme aina, kun kyseessä on jokin muu kuin aito konesaumakatto. Tällöin valitse ainoastaan pyöreä suoraan hormiputkeen painettava piipunhattu ja huomioi lisäksi riittävä piipun värillinen osuus jo aiemmassa vaiheessa.
 
Teräspiippulaskurin valinnoista voi halutessaan tulostaa PDF-tuotekortin, josta tehdyt valinnat tulevat ilmi. Tätä ominaisuutta voi käyttää apuna tuotteen jälleenmyynnissä PDF-tarjouksena tai ottamalla haluamansa piipun tiedot itselleen talteen. PDF-tuotekortissa on myös tuote- ja toimitustietoutta, jonka haluat säilyttää.
 
Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kehitysideoita teräspiippulaskuristamme.
 
Linkit:
 
 
 
 
Aihe: Teräspiippu, teräspiippulaskuri, piippulaskuri, PETE DW Smooth