ma-pe 8-17, la 10-15

Tutustu kotimaiseen ja Avainlippu-merkittyyn tuotteeseen

Julkaistu: 14.02.2024

 
Taipuisa ilmanvaihtokanava PETE Duoflex takan korvausilmaputkena
 
Uusissa passiivi- ja matalaenergiataloissa tulisijan riittävän korvausilman saannin huomioiminen on tärkeää takan veto-ongelmien välttämiseksi ja tulisijan helpon käytön mahdollistamiseksi. Yleisin keino ratkaista tulisijan riittävä korvausilman saanti on tuoda paloilma tulisijalle jo rakentamisvaiheessa alapohjan kautta. Tämä on hyväksi koettu ratkaisu ja kustannukseltaan usein edullisempi kuin korvausilman tuonti erityisten korvausilmapiippujen kautta.
Tulisijojen korvausilmaputkissa on kuitenkin huomattavia eroja. Pohjola Vakuutus tiedotti viime kuussa muutamasta loppuvuonna ilmenneestä tulipalovahingosta, joissa takan korvausilmakanava oli rakennettu kokonaan tai osin muoviputkesta. Tulisijan korvausilmakanavan muoviputkiratkaisun takia alkanut palo voi levitä rakenteissa asukkaan täysin huomaamatta.
Takan korvausilmakanavan paloturvallisuudesta ei ole vielä tällä hetkellä olemassa yksityiskohtaisia rakennusmääräyksiä, ohjeita tai suosituksia, mutta tietojemme mukaan korvausilmaputken materiaalilta on alettua vaatia paloluokkaa A1 eli palamatonta materiaalia.
Meillä PETE:llä on tarjota tähän tarkoitukseen erinomainen tuote. Taipuisa ilmanvaihtokanava PETE Duoflex, on valmistettu haponkestävästä teräksestä ja sen rakenne on vahva ja kaksiseinämäinen. Putkella on myös hyvä taipuisuus ja se on helposti käänneltävissä kulmiin, mikä helpottaa tuotteen asentamista. PETE Duoflex valmistetaan tehtaallamme Kauhajoella ja sillä on Eurofins Expert Services Oy:n hyväksyntä EUFI29-21003645-C). Korvausilmaputken koon mitoitus ja korvausilmakanavan tuonti täytyy tehdä tulisijavalmistajan ohjeiden mukaisesti.
Haponkestävästä teräksestä valmistetun (EN 1.4404, AISI 316L) kaksiseinämäisen (paksuus 2 x 0,10 mm) taipuisan ilmanvaihtokanavan PETE Duoflex tiiviys, lujuus ja mitat sekä materiaalit, puhtaus ja palonkesto täyttävät sertifiointiperusteiden SERT R022: Ilmanvaihdon kanavajärjestelmät vaatimukset.
 
Perustiedot
Materiaali: Haponkestävää teräs (EN 1.4404 / AISI 316L)
Ainevahvuus: 2 x 0,10 mm = 0,20 mm
Taivutussäde: 1,5 x kanavan halkaisija
Hyväksyntä: Rakennustuotesertifikaatti EUFI29-21003645-C
Varastokoot: Ø100, 125, 160, 200 ja 250 mm.
 
Löydät tuotteemme myös LVI-infosta. 
 
Uusissa passiivi- ja matalaenergiataloissa tulisijan riittävän korvausilman saannin huomioiminen on tärkeää takan veto-ongelmien välttämiseksi ja tulisijan helpon käytön mahdollistamiseksi. Yleinen keino ratkaista tulisijan riittävä korvausilman saanti on tuoda paloilma tulisijalle jo rakentamisvaiheessa alapohjan kautta. Tämä on hyväksi koettu ratkaisu ja kustannukseltaan usein edullisempi kuin korvausilman tuonti erityisten korvausilmapiippujen kautta.
 
Tulisijojen korvausilmaputkissa on kuitenkin huomattavia eroja. Pohjola Vakuutus tiedotti viime kuussa muutamasta loppuvuonna ilmenneestä tulipalovahingosta, joissa takan korvausilmakanava oli rakennettu kokonaan tai osin muoviputkesta. Tulisijan korvausilmakanavan muoviputkiratkaisun takia alkanut palo voi levitä rakenteissa asukkaan täysin huomaamatta. Takan korvausilmakanavan paloturvallisuudesta ei ole vielä tällä hetkellä olemassa yksityiskohtaisia rakennusmääräyksiä, ohjeita tai suosituksia, mutta tietojemme mukaan korvausilmaputken materiaalilta on alettua vaatia paloluokkaa A1 eli palamatonta materiaalia jo monilla alueilla Suomessa.
 
Meillä PETE:llä on tarjota tähän tarkoitukseen erinomainen tuote: taipuisa ilmanvaihtokanava PETE Duoflex, joka on valmistettu haponkestävästä teräksestä ja jonka rakenne on vahva ja kaksiseinämäinen. Putkella on myös hyvä taipuisuus ja se on helposti käänneltävissä kulmiin, mikä helpottaa tuotteen asentamista.
 
PETE Duoflex valmistetaan tehtaallamme Kauhajoella ja sillä on Eurofins Expert Services Oy:n hyväksyntä EUFI29-21003645-C. Tuotteen tiiviys, lujuus ja mitat sekä materiaalit, puhtaus ja palonkesto täyttävät sertifiointiperusteiden SERT R022: Ilmanvaihdon kanavajärjestelmät vaatimukset. Korvausilmaputken koon mitoitus ja korvausilmakanavan tuonti täytyy tehdä tulisijavalmistajan ohjeiden mukaisesti.
 
Perustiedot
  • Materiaali: Haponkestävää teräs (EN 1.4404 / AISI 316L)
  • Ainevahvuus: 2 x 0,10 mm = 0,20 mm
  • Taivutussäde: 1,5 x kanavan halkaisija
  • Hyväksyntä: Rakennustuotesertifikaatti EUFI29-21003645-C
  • Varastokoot: Ø100, 125, 160, 200 ja 250 mm.
 
Löydät tuotteemme myös LVI-infosta.
 
 
 
 
Aihe: Korvausilmaputki, korvausilmahormi, takan korvausilma, PETE Duoflex