ma-pe 8-17, la 10-15

Tunnuksen on myöntänyt Suomalaisen Työn Liitto.

Julkaistu: 12.12.2018


Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt kauhajokelaisen Lindfors Finland Oy:n PETE-savukaasuimurille Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa valmistetusta tuotteesta. PETE-savukaasuimuri on hormin vetoa edistävä ja tulisijan käyttöä helpottava tuote, joka valmistetaan Kauhajoella, Etelä-Pohjanmaalla.

► Lue lisää tuotteesta

PETE-savukaasuimurille on myönnetty Avainlippu-merkki.


Avainlippu voidaan myöntää tuotteelle, joka on valmistettu Suomessa. Suomalaisten kustannusten osuus tuotteen omakustannusarvosta, eli kotimaisuusasteen, on oltava vähintään 50 prosenttia. Laskelmassa otetaan huomioon kaikki tuotteeseen kohdistuvat kustannukset.

– Olemme valmistaneet PETE-savukaasuimureita Kauhajoella jo pian 10 vuoden ajan, joten voisi kai sanoa olleen jo korkea aika hakea tuotteelle myös Avainlippu-merkkiä. Halusimme viestiä Avainlippu-merkillä entistä vahvemmin tuotteen kotimaisuudesta. PETE-savukaasuimuri on omaa suunnitteluamme ja tuotteen valmistus, kokoonpano ja sähkökytkennät tehdään tehtaallamme Kauhajoella. Tuote soveltuu erityisesti takkojen, kamiinoiden, kiukaiden ja lämmityskattiloiden hormeille. Erilaisin kiinnitysalustoin tuote on helposti asennettavissa niin teräs-, harkko- kuin tiilipiipuillekin, PETE-savupiipputuotteiden myynti- ja markkinointipäällikkö Kati Lindfors kertoo.

Avainlippu-merkki tunnetaan varsin hyvin. Suomalaisen Työn Liiton tutkimuksen mukaan 79 prosenttia suomalaisista tuntee Avainlipun erittäin hyvin tai melko hyvin. Tunnettuus yrityspäättäjien keskuudessa on 92 prosenttia. Suomalaisista suurin osa (71 %) on myös sitä mieltä, että Avainlippu vaikuttaa ostopäätöksiin positiivisesti.

Suomalaisen Työn Liiton markkinointipäällikkö Reetta Mentu toteaa, että kotimaisen tuotteen hankinta koetaan yhteiskunnallisena vaikuttamisena ja arvovalintana, joka edesauttaa suomalaista kilpailukykyä ja hyvinvointia.

– Kuluttajat liittävät Avainlippuun positiivisia mielikuvia kotimaisuudesta, luotettavuudesta, ympäristöystävällisyydestä sekä työllistävyydestä. Avainlipun kautta yritykset voivat viestiä tärkeistä arvoista asiakkaille ja muille sidosryhmilleen. 92 prosenttia Avainlippua kantavista yrityksistä sanookin, että merkki tukee tuotteiden ja palveluiden myyntiä, Reetta Mentu kertoo.


Lisätietoja

Kati Lindfors, Myynti- ja markkinointipäällikkö, PETE-savupiipputuotteet / Lindfors Finland Oy,
040 530 4625, kati@pete.fi
Reetta Mentu, Markkinointipäällikkö, Suomalaisen Työn Liitto, 050 561 5030, reetta.mentu@suomalainentyo.fi


Lindfors Finland Oy kauhajokelainen vuonna 1989 perustettu perheyritys, joka käyttää savupiipputuotteidensa markkinoinnissa rekisteröityä PETE-tuotemerkkiä. Yrityksen tarjoama savupiipputuotteiden valikoima on Suomen kattavin. Siihen kuuluvat mm. laadukkaat teräs- ja harkkopiiput, savukaasuimurit, piipunhatut, pellityssarjat, savupellit sekä hormisaneeraustuotteet – piipusta piippuun. www.pete.fi

Suomalaisen Työn Liitto toimii sen puolesta, että suomalaisen työn arvostus kasvaa ja suomalainen työ menestyy. Liitto hallinnoi suomalaisesta työstä kertovia merkkejä, vaikuttaa ostopäätöksiin ja haastaa työelämää uudistumaan. Avainlippu on Suomessa valmistetuille tuotteille ja Suomessa tuotetuille palveluille myönnettävä alkuperämerkki. Avainlippua kantaa yhteensä yli 4000 tuotetta, tuoteryhmää tai palvelua. www.suomalainentyo.fi