ma-pe 8-17, la 10-15

Piipunhatun CE-testaus lisää tuoteturvallisuutta

Julkaistu: 17.04.2023

 
 

Piipunhatuille, joita ei ole testattu erikseen osana valmispiippua, on oma eurooppalainen  piipunhattustandardi, EN 16475-7:2016+A1:2020, jossa määritellään piipunhattujen vaatimukset ja testimenetelmät. PETE-piipunhatut on CE-testattu kyseisen standardin mukaisesti ja ne täyttävät siten piipunhattuja koskevat rakennustuotevaatimukset.
 
PETE-piipunhattu on ensimmäinen teollisesti valmistettu piipunhattu Suomessa. Tukeva ja varmarakenteinen piipunhattu on turvallisuutta lisäävä tekijä. Katolle kiinnitettävän tuotteen täytyy pysyä paikoillaan, jotta jalkakäytävillä on turvallista kulkea. CE-testissä ruostumattomasta teräksestä valmistetut PETE-piipunhatut testattiin mm. nokipalonkestävyyden, puristuslujuuden (lumikuorman kestävyys), tuulikuorman, T600-lämpötilaluokan, korroosionkestävyyden ja sadeveden pitävyyden osalta.
 
Valmistamme piipunhatut aina piipun pään mittojen mukaan. Materiaalina käytämme ruostumatonta terästä niin kansilevyssä, kiinnityselemeissä kuin ruuveissakin. Piipunhatun kansilevyn reunat särmätään ja kansi ristipokataan. Piipunhattujemme jalat ovat jämäkkää rst-putkea. Hattuihin saatavilla olevia kiinnitystapoja on viisi erilaista - kaikkiin tiiliipiippuihin! Mallimme ovat pysyneet samoina ja laatumme kestävänä jo yli 30 vuotta. Asiakastyytyväisyytemme on erittäin korkea! Myönnämme tuotteillemme myös 30 vuoden puhkipalamattomuustakuun.
 
PETE-piipunhatut on CE-testattu tanskalaisessa ChimneyLab Europe
-testauslaboratoriossa. Puristuslujuustestissä (lumikuorma) piipunhatun kansilevyn päällä painona on käytetty hiekkasäkkejä.

 

PETE-piipunhattu on tunnetusti ensimmäinen teollisesti valmistettu piipunhattu Suomessa, mutta tiesitkö, että PETE-piipunhattu on myös ensimmäinen CE-testattu piipunhattu Suomessa? Piipunhatuille, joita ei ole testattu erikseen osana valmispiippua, on oma eurooppalainen piipunhattustandardi, EN 16475-7:2016+A1:2020, jossa määritellään piipunhattujen vaatimukset ja testimenetelmät. PETE-piipunhatut on CE-testattu kyseisen standardin mukaisesti ja ne täyttävät siten piipunhattuja koskevat rakennustuotevaatimukset.

 

Piipunhattujen CE-testaus lisää tuoteturvallisuutta

Tukeva, varmarakenteinen ja luotettava piipunhattu on turvallisuutta lisäävä tekijä. Katolle kiinnitettävän tuotteen täytyy pysyä paikoillaan, jotta pihamaalla ja jalkakäytävillä on turvallista kulkea eikä piipunhatun kannen saa painua lumikuorman vuoksi. CE-testissä ruostumattomasta teräksestä valmistetut PETE-piipunhatut on testattu mm. nokipalonkestävyyden, puristuslujuuden (lumikuorman kestävyys), tuulikuorman, T600-lämpötilaluokan, korroosionkestävyyden ja sadeveden pitävyyden osalta.

 

Käyttämämme raaka-aineet ja valmistusratkaisut takaavat laadun

Valmistamme PETE-piipunhatut aina piipun pään mittojen mukaan. Materiaalina käytämme ruostumatonta terästä niin kansilevyssä, kiinnityselemeissä kuin ruuveissakin. Piipunhatun kansilevyn reunat särmätään ja kansi ristipokataan. Piipunhattujemme jalat ovat jämäkkää rst-putkea. Hattuihin saatavilla olevia kiinnitystapoja on viisi erilaista - kaikkiin tiiliipiippuihin! Mallimme ovat pysyneet samoina ja laatumme kestävänä jo yli 30 vuotta. Asiakastyytyväisyytemme on erittäin korkea! Myönnämme tuotteillemme myös 30 vuoden puhkipalamattomuustakuun.
 
 
 
 
 
Piipunhatun kestävyyttä on testattu esim. lisäämällä kansilevyn päälle painoksi hiekkasäkkejä.