ma-pe 8-17, la 10-15

PETE-hormisaneeraus massaamalla

 

Liukuvalettavan hormin viereinen heikkokuntoinen hormi tuetaan tarvittaessa ilmatäytteisellä väliseinätuella ilmapalloliukuvalun ajaksi. Massaa pudotetaan hormiin ilmapalloliukuvalutyökalun päälle samanaikaisesti palloa ylöspäin vinssaten. Massa lähtee pyörimään hormissa pallon päällä ja se puristuu syvälle rapautuneisiin saumoihin sekä horminseinämiin. Jopa kokonaisia uusia väliseiniä on mahdollista muurata hormin sisään kehittämiemme erikoistyömenetelmien avulla. Liukuvalun jälkeen piipusta poistetaan väliaikaiset tuennat. Hormeihin syntyy tasainen ja kestävä keraaminen sisäpinta, joka tiivistää vuotokohdat, tukevoittaa rakennetta sekä parantaa vetoa ja piipun lämmönvarauskykyä. 

Hormi ennen massausta ja PETE Strong -hormisaneerausmassan liukuvalun jälkeen

Sama hormi ennen ja jälkeen liukuvalun kotimaisella PETE Strong -hormisaneerausmassalla.

 

Miksi PETE-hormisaneeraus?
 

  • Tyytyväinen asiakas on meille kunnia-asia

  • Teemme mitä lupaamme ja tiedämme mitä teemme

  • Sanomme suoraan, jos hormi on hyväkuntoinen, eikä vaadi vielä saneerausta

  • Olemme ilmapalloliukuvalun pioneeri - toimme menetelmän Suomeen vuonna 2010

  • Oma tuotekehitys, valmistus sekä nyt myös tehtaan tarjoamat asennukset

  • 10 vuoden materiaali- sekä asennustakuu tehdasasennuksille

  • Yrityksemme on toiminut savupiipputuotteiden parissa jo vuodesta 1989

  • Markkinoiden laajin valikoima laatutuotteita savupiippuun

  • Monipuoliset maksutavat - myös erämaksulla

 

 


Alan pioneeri jo vuodesta 2010
 

Toimme ilmapallolla suoritettavan hormisaneerausmenetelmän ensimmäisenä Suomeen vuonna 2010. Olemme myös järjestäneet alan koulutusta yhdessä Suupohjan ammatti-instituutin kanssa vuodesta 2011 alkaen. Ilmapalloliukuvalu on nykyisin suosituin savuhormien saneerausmenetelmä.
 

 

Laadukkaat ja testatut kotimaiset materiaalit
 

Käytämme putkituksessa T600-lämpötilaluokkaan, eli savupiippujen korkeimpaan lämpötilaluokkaan, CE-hyväksyttyjä kotimaisia PETE-sisäpiippuja. PETE-sisäpiiput valmistetaan haponkestävästä teräksestä tehtaallamme Kauhajoella. Savuhormien massauksessa käytämme korkealaatuista PETE Strong -hormisaneerausmassaa, joka on kehitetty, valmistettu ja testattu Suomessa. PETE Strongin raaka-aineissa ei ole tingitty. Tuote on aluminaattisementti-pohjainen ja keraaminen. PETE Strong on testattu Eurofins Expert Services Oy:llä.

 

 

Työnkulku

 

Saneerauksen aluksi tehdään hormien kuntokartoitus, johon käytetään mm. tallentavaa hormikameraa. Näin selvitetään hormien sijainnit, toiminta ja kunnostustarpeet. Hormit puhdistetaan huolellisesti käyttämällä PETE-tehonuohoustyökaluja. Puhdistuksen jälkeen tehdään saneerausliukuvalu kotimaisella PETE Strong -hormisaneerausmassalla. PETE Strong on aluminaattisementtipohjainen, tulen- ja haponkestävä hormisaneerausmassa tiili- ja kiviainesrakenteisten hormien sisäpuoliseen tiivistykseen.

Jos liukuvalettavan hormin viereinen hormi on heikkokuntoinen, se tuetaan tarvittaessa ilmatäytteisellä väliseinätuella ilmapalloliukuvalun ajaksi. Massaa pudotetaan hormiin ilmapalloliukuvalutyökalun päälle samanaikaisesti palloa ylöspäin vinssaten. Massa lähtee pyörimään hormissa pallon päällä puristuen syvälle rapautuneisiin saumoihin sekä horminseinämiin. Jopa kokonaisia uusia väliseiniä on mahdollista muurata hormin sisään kehittämiemme erikoistyömenetelmien avulla. Liukuvalun jälkeen piipusta poistetaan väliaikaiset tuennat. Hormeihin syntyy tasainen ja kestävä keraaminen sisäpinta, joka tiivistää vuotokohdat, tukevoittaa rakennetta sekä parantaa vetoa ja piipun lämmönvarauskykyä.

 

Katso video piipun saneerauksesta massaamalla: 


PETE-hormisaneeraus putkittamalla


Kun päädytään piipun saneeraukseen asentamalla hormiin sisäputki, käytetään putkituksen lähtökappaleena kulloinkin kohteeseen parhaiten sopivaa muurauskartiota. Lähtökappale voi olla esim. helttamallinen muurauskartio, joka asennetaan hormiin yläkautta tai huuvamainen muurauskartio, joka asennetaan alakautta ja vaatii työaukon piikkaamisen hormin alapäähän. Työaukon kautta asennettavan sisäputken alapää voidaan liittää hormiin.
 

Haponkestävät hormiputket liitetään toisiinsa muhviliitoksin ja klipsikiinnityksellä. Korkeissa putkituksissa liitoksien pysyvyys voidaan varmistaa vielä haponkestävillä vetoniiteillä. Hormiputket viedään piippuun yläkautta ja liitetään piipun alapäähän tukevasti kiinnitettyyn muurauskartioon. Muurauskartion liitos hormiin tiivistetään muurauslaastilla ja tehty työaukko muurataan takaisin umpeen.

Sisäpiipun ja tiilihormin väliin jäävä ilmatila täytetään raemaisella perliittieristeellä. Se on kevyttä ja eristyskyvyltään erinomaista vulkaanista tuhkaa. Sisäpiipun yläpäähän asennetaan päätöskappale, ns. sadekansi. 
 

Katso video piipun saneerauksesta putkittamalla: 

 

PETE-hormisaneerausalueet

Toiminta-alue

 

Suoritamme PETE-hormisaneerausta tehdasasennuksena tällä hetkerityisesti Länsi-Suomessa, mutta osittain myös Etelä-Suomessa. Tehtaamme ja pääkonttorimme sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla Kauhajoella.
 

Kaikki saneerauskohteet ovat erilaisia. Sitovan kiinteähintaisen kirjallisen tarjouksen jättäminen vaatii näin ollen aina kohteen tarkastamisen etukäteen. Tarkastuskäynti on asiakkaalle aina täysin maksuton. Tarkastuskäynnin kesto on tyypillisesti noin 1-3 tuntia.
 

Ota yhteyttä lomakkeen kautta!

Tarkastuskäynnin jälkeen saat myyjältä/asentajalta tarjouksen savupiipun saneerauksesta ainutlaatuisella PETE-konseptilla. 


Kun hormi on saneerattu käyttökuntoon, mittojen mukaan ruostumattomasta teräksestä valmistettu PETE-piipunhattu pitää hormit kuivina ja hyväkuntoisina vuosikymmeniä eteenpäin! PETE-piipunhattu on ensimmäinen kotimainen tehdasvalmisteinen valmistettu piipunhattu että ainut piipunhattustandardin mukaan CE-testattu ja siten rakentamismääräykset täyttävä piipunhattu Suomessa.
 

Kokemuksia hormisaneerauksesta

 

"Lämpimät kiitokset teille ja erityisesti asentajallenne Tonille erinomaisen hyvin hoidetusta hormien saneerauksesta kokonaisuutena. Kaikki toimi heti ensimmäisestä kontaktista lähtien loistavasti, ja juuri niinkuin oli sovittukin. Myöskin myyjän roolissa Toni toimi todella hienosti ja ammattimaisesti, selitti asiat selkeästi ja jaksoi vastata kysymyksiin. Asennustapahtuma sujui varsin mutkattomasti, ja erityismaininta on annettava siitä, että he todellakin siivosivat kaikki jälkensä niin sisältä kuin ulkoakin, ennenkuin poistuivat paikalta. Kaikin puolin minulle jäi koko prosessista se tunne, että minut todella huomioitiin arvokkaana asiakkaana, jolle halutaan tarjota paras mahdollinen lopputulos. Ehdottomasti aion suositella yritystänne kaikille ystävilleni ja tuttavilleni, jotka mahdollisesti palveluitanne saattaisivat tarvita, ja mikäli itse vielä joskus jotain tarjoamaanne palvelua tarvitsen, niin tilaan sen kyllä teiltä."
Taru, Vaasa (2.9.2019)